Macrou a la grec

de LicutaMarin in Peste, 12 Iun 2011 | 9297 vizualizari

 

Ce ziceti de un peste la cuptor?...BUN! ...Nu?

 

INGREDIENTE

  • 4 macrouri
  • 5-6 catei de usturoi
  • 50-100 ml ulei
  • 200 ml vin alb
  • 200 ml suc de rosii
  • 2-3 rosii mici
  • 5-6 foi de dafin
  • cateva boabe de piper
  • cimbru
  • sare
  • o lamaie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Macrou a la grec:

1. Pestele se curata, se spala si se da cu sare.
2. Se ia o tava, se aseaza pestele si se toarna uleiul peste el. Apoi usturoiul taiat marunt, rosiile taiate, se presara cimbru, se adauga foile de dafin, boabele de piper, vinul si la urma sucul de rosii.

3. Se da tava la cuptor pentru 45 minute. Se scoate din sfert in sfert de ora, se ia zeama din tava si se toarna usor cu lingura peste peste.

4. Cand se serveste se stropeste cu zeama de lamaie.
Se poate servi cu garnitura de orez, piure, etc. Noi am servit cu mamaliguta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Macrou a la grec" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

RuxyRux 1

23.06.2011, 22:17

Vaaai ce bine arata

horia 1

06.07.2011, 22:03

sunt sigur ca este cu adevarat un deliciu.voi incerca si eu sa fac asa ceva,mai ales ca macroul (proaspat) este pestele meu preferat.iti multumesc ptr. comentariu!

kitty_prettysweet 1

15.06.2012, 08:14

la cate grade ai pus pestele in cuptor? Arata delicios!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Platica cu legume la gratar si sos de rosii coapte